Ябълки-Розова-перла

5 Козметични навика, които вредят на естествената ти красота

Козметичните продукти и гримът са помощни процедури и елементи за поддръжката на вашата естествена красота. Но невинаги те оказват благоприятното въздействие, което целите. Всъщност, грешният подход в гримирането, неразбирането на значението на една или друга козметична процедура, прекаляването и невниманието с козметиката биха могли повече да ви навредят, отколкото да ви помогнат. Това става особено опасно и рисково, ако грешките ви се превърнат в навици. Вижте 5 козметични навика, които вредят на естествената красота:

  1. Миенето на зъбите над три пъти дневно драстично може да ги лиши от естествената им белота

Това е типичен навик, показващ, че прекаляването понякога води до обратни резултати. Когато се престаравате в съхранението на снежнобялата си усмивка, всъщност, подлагате на риск емайла. Пастата за зъби, която използваме ежедневно, не е толкова безвредна, колкото си мислите. И това дори го пише на гърба й: да не надвишавате три пъти миене на зъби на ден. В противен случай, емайлът се похабява.

  1. Честата смяна на шампоана може да доведе до косопад

За разлика от продуктите за лице, към които кожата ви в един момент развива толерантност, тоест спират да действат, козметичните продукти за коса не трябва да се сменят често. Максимум по 2 пъти годишно.

  1. Често ексфолиране на лицето е грешка

Може да си мислите, че така си помагате, но това е поредното прекаляване с вреден ефект, защото от него епидермисът изтънява и порите стават по-широки и по-широки.

  1. Нанасяне на грим с мръсни аксесоари

Мръсни четки, гъби и апликатори разнасят изключително много бактерии и инфекции, които няма да се премахнат и с най-скъпите ви и луксозни почистващи продукти.

  1. Използване на лакочистител с ацетон

По-добре е да не поддържате и оформяте ноктите си изобщо, отколкото да го правите всеки ден, прибягвайки и до вредния ацетон, който кара ноктите да се цепят и пожълтяват.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *